Obecnie wszystko przenosi się na LinkedIn ze względu na jego ekspozycję. Bycie na LinkedIn to świetny sposób, aby połączyć się z ludźmi, zarówno znanymi, jak i nieznanymi, i poszerzyć swoje kontakty. Teraz nie wiesz, co to jest autentycznie przydatna osoba, a kto jest na LinkedIn bez celu. Niepokojący ludzie również wchodzą do Ciebie, a Ty przyjmujesz zaproszenia od nieznanych osób. Kiedy zdasz sobie sprawę, że są uciążliwe, powinieneś je zablokować. Jeśli nie wiesz, jak zablokować kogoś na LinkedIn, to trafiłeś we właściwe miejsce.

how to block someone on LinkedIn

Source: https://cdn.pixabay.com/photo/2021/03/13/16/56/laptop-6092237_960_720.jpg

Blokowanie jest dobrą opcją dla każdego, z kim nie czujesz się komfortowo. Gdy blokujesz osobę na LinkedIn, pamiętaj, że zablokowana osoba nie będzie już mogła się z Tobą łączyć na LinkedIn. Ponadto, nie będziesz mógł wysłać żadnej wiadomości do tej osoby, ani ona nie może. Dodatkowo, nie można sprawdzać wzajemnie swoich postów i aktualizacji na LinkedIn.

Jeśli zastanawiasz się, ile osób możesz zablokować na LinkedIn, cóż, platforma pozwala użytkownikom zablokować do 1000 osób.

Jest jedna rzecz, o której musisz wiedzieć. Jeśli wcześniej współdzieliłeś konto LinkedIn recruiter z osobą, którą zablokowałeś, ta druga osoba zostanie powiadomiona. To wszystko. Teraz, gdy omówiliśmy podstawy, przejdziemy do kroków, aby zablokować kogoś na LinkedIn.

Jak zablokować kogoś na LinkedIn

Jeśli ktoś ciągle przeszkadza Ci na LinkedIn i nie wiesz, jak go zablokować, nie martw się. Blokowanie na LinkedIn nie jest trudne. Wystarczy kilka kroków i będzie po sprawie. Najlepszą częścią jest to, że druga osoba nie będzie wiedziała, że go/ją zablokowałeś! Czyż to nie wspaniałe? Zobaczmy, jak zablokować kogoś na LinkedIn:

  • Po pierwsze, odwiedź aplikację LinkedIn.
  • Teraz otwórz profil osoby, którą chcesz zablokować.
  • Teraz kliknij na więcej. Jeśli nie wiesz, gdzie jest więcej, oczekuje się, że będzie poniżej ich zdjęcia profilowego.
  • Pojawi się menu wyskakujące. Następnie kliknij na to, co chcesz zrobić.
  • Teraz kliknij na blokuj/raportuj.
  • Następnie na ekranie pojawi się pole potwierdzenia. Hit block.

Co się dzieje, gdy zablokujesz kogoś na LinkedIn?

Gdy blokujesz kogoś na LinkedIn, pamiętaj o następujących rzeczach:

  • Druga osoba nie jest powiadamiana.
  • Jeśli byłeś wcześniej połączony z tą osobą, połączenie zostanie usunięte.
  • Kiedy kogoś blokujesz,
  • Będziecie mogli odwiedzać nawzajem swoje profile.
  • Nie można sprawdzać wzajemnie swoich aktualizacji
  • Nikt nie może wysyłać wiadomości do siebie nawzajem.
  • Osoba ta zostanie usunięta z Twojej listy followersów.
  • Już nie będzie LinkedIn poleca Twój profil osobom z sekcji osób, które możesz znać.

Co nie jest blokowane, gdy blokujesz kogoś na LinkedIn?

Teraz, o dziwo, wiele rzeczy nie jest blokowanych nawet wtedy, gdy blokujesz kogoś ze swojego profilu. Musisz pamiętać, że LinkedIn posiada zarówno prywatne, jak i publiczne informacje o każdym użytkowniku. To wpływa na to, co i co nie będzie zablokowana osoba zobaczyć i dostęp. Prześledźmy listę rzeczy, do których blokowanie nie ma zastosowania.

  • Jakiekolwiek informacje publiczne, które zamieściłeś, będą widoczne dla zablokowanej osoby.
  • Treści, które zamieściłeś na publicznych grupach i dyskusjach.
  • Komentarze do postów influencerów.
  • Czasami inne osoby mogą udostępniać treści opublikowane przez osobę, którą zablokowałeś. W tym czasie posty zablokowanej osoby będą widoczne na Twoim profilu. Możesz ukryć aktualizacje od osoby, która udostępniła treści zablokowanej osoby.

how to block someone on LinkedIn

Source: https://cdn.pixabay.com/photo/2020/07/07/11/26/linkedin-5380185_960_720.png

Jak odblokować kogoś na LinkedIn

Załóżmy, że wcześniej zablokowałeś kogoś na LinkedIn, a teraz chcesz go odblokować. Jak byś to zrobił? Wykonaj poniższe kroki, aby odblokować kogoś na LinkedIn.

  • Kliknij na swój profil.
  • Odwiedź ustawienia i prywatność.
  • Teraz kliknij na blokowanie i ukrywanie.
  • Po kliknięciu na blok, na ekranie pojawi się lista opcji. Kliknij na zmień.
  • Teraz na ekranie pojawi się lista bloków. Kliknij na nazwę profilu, który chcesz odblokować.

To wszystko o tym, jak zablokować kogoś na LinkedIn. Jesteśmy pewni, że informacje podane powyżej będą dla Państwa pomocne. Postępuj zgodnie z nimi i jesteś gotowy do drogi. Musisz jednak pamiętać, że po odblokowaniu lub zablokowaniu musisz odczekać 48 godzin, aby móc ponownie zablokować lub odblokować.